logo

Skolene i Drammen får tilgang til sjakkserveren

Nå kan eleven spille mot hverandre på internett.

Skolene har mottat BRUKERNAVN og PASSORD.

Her er nettadressen: http://www.spillsjakk.no/

 

 

FacebookDel

500 barn spilte sjakk på Akershus festning

Fint vær og mye folk gjorde arrangementet: «Verdens kuleste dag» på Akershus festning til en suksess. «Sjakk i skolen» deltok med simultanspill, litt sjakkopplæring, kaffesjakkaktiviteter, premier og masse gaver til barna. Ca. 500 barn og voksne (mest barn) spilte sjakk på vår «stand» i dag! Fantastisk!!

Arrangementet var 10-års feiringen av SPAREBANKSTIFTELSEN DNB NOR, som har bidratt til finansiering av prosjektet «Sjakk i skolen».

Ellen Øen Carlsen stilte opp for «Sjakk i skolen» og spilte simultansjakk på 10 bord. Hun spilte i 2 timer og det var kø for å spille. (Klikk på bildene for forstørrelse)

Presidenten i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, følger simultanforestillingen. Ellen gjorde «rent bord» og vant alle sine partier.

Skumle Darth Vader dukket opp igjen sammen med sin ukjente bror. Ingen av dem viste motstanderen særlig nåde denne gangen heller!

Da en av brødrene overraskende tapte ett parti tok de umiddelbart hevn.

En stor takk til Jon, Håvard og Håkon fra sjakklinja på Norges Toppidrettsgymnas som spilte simultan hele dagen og hjalp til med rigging av bord, stoler, brett, brikker, premier og partytelt!

Generalsekretær i Norges sjakkforbund, Liv-Mette Harboe, følger engasjert med.

Mange hadde glede av å spille et parti – bare for morroskyld :-)

Leder i forbundsstyret til Ungdommens Sjakkforbund, Espen Andersen (bak informasjonstavlen) var også tilstede og bidro på vår «stand».

Hilsen «Sjakk i skolen»

Nytt av året – sjakk5ern!

Lokal sjakkturnering for alle femteklasser som er med i prosjektet «Sjakk i skolen».