Skip to content

Tipping på sjakk

Før i tiden var tippekiosken et populært møtested. Man kunne komme inn og diskutere sport med likesinnede store deler av døgnet, og hvis analysene passet sammen var det normalt å satse noen hundrelapper på utfallet man gjettet seg frem til. Disse tippekioskene finnes fortsatt i store deler av landet, men siden internett ble et faktum har man ytterst få grunner til å gå dit. For den spesielle atmosfæren, kanskje. Nei, nå om dagen er det tipping på nettet som gjelder.

Sjakk er spennende

Mange tror at sjakk er mindre underholdende enn for eksempel poker eller fotball. Men dette er kun fordi man ikke kjenner til reglene. Sjakk er utrolig uforutsigbart, spennende og holder publikum interessert med stadige overraskelser. Det gjelder å følge med, forstå hva som skjer og hvem som har satt ut flest trusler. Det flotte med sjakk er at man kan begynne å følge med på et spill når som helst – ikke nødvendigvis fra starten. Sjekk hvem som sitter med flest figurer, og hvor på brettet det er mest action. Med en grundig analyse kan man feie bort de minst forventede trekkene, og avgjøre hvem som ligger i best posisjon. Det er disse analysene som har gjort tipping på sjakk så populært i disse tider, spesielt i Norge – Magnus Carlsen herjer jo sjakkuniverset!

Tippe på nettet

Tipping på nettet vokste frem noen år etter millenniumskiftet, og nordmenn ble strakt betatt av de nye mulighetene. Tilgjengeligheten er noe av det viktigste med online tipping. Uansett hvor du er eller hvilken tid det er, kan du logge inn på spillekontoen din og satse penger på utallige begivenheter fra alle mulige idretter og spill. Følg med på sjakkverdenen, og sats penger så fort du hører om spennende sammenstøt mellom kjente (og ukjente) spillere. Utallige nordmenn har tjent store penger på nettet etter å ha tippet på Magnus Carlsen under Verdensmesterskapet i sjakk.

Tipp smart

Når du skal tippe på sjakk, får du som regel muligheten til å tippe enten på forhånd, eller på liveodds. Hvis du tipper på nettet, selvfølgelig (som alle gjør nå om dagen). Tipper du på forhånd, kan du ofte velge mellom dype odds – blant annet hvem som vinner hver runde, hvilken plass hver spiller ender på og så videre. Tipper du live, altså samtidig som sjakkspillet er i gang, kan du dog bruke flere odds til din fordel. Hvem som taper neste figur, hvor mange trekk som gjenstår, hvor lang tid hver spiller vil bruke på sine trekk, og så videre. Detaljer, det er detaljer det handler om når man skal tippe på sjakk.